Kauneus- ja lymfahoitola Aurinkolintu

Luonnonmukaista hoitoa ja asiakkaita jo kolmannessa polvessa

Olen ollut Aurinkolinnun uskollinen asiakas vuodesta 2001 lähtien. Kirsi Pallari-Juntun hellissä otteissa on pitkän uran tuomaa varmuutta ja osaan jo ennakoida, missä vaiheessa hoitolakäyntiä uppoan täysin rentoutuneena hoitotuolin syvyyksiin.

Tiedän, että Kirsi on luonnonmukaisen kauneudenhoidon pioneerityöläinen Suomessa, mutta mistä hänen kiinnostuksensa siihen on alkanut? Päätin ottaa asiasta selvää.

Kiinnostuksen kasvilääkintään Kirsi on saanut sukunsa naisten perintönä. Kirsin isoäiti hoiti vaivojansa myös kasveilla, luonnon lääkkeillä.

Muistan lapsuudestani mummun keräämät tuoksuvat yrtit sekä kuhne-kylvyt. Äitini jatkoi samaa perinnettä ja kotonani käytettiinkin osittain luontaislääkintää, Kirsi muistelee. 

Parikymppisenä Kirsi itsekin kiinnostui hoitamisesta ja opiskeli itsenäisesti kaiken saatavilla olevan tiedon muun muassa fyto- ja aromaterapioista. Kun Hämeenkyrön Frantsilassa alkoi luontaishoitajakoulutus, oli Kirsi sen ensimmäisiä oppilaita. Koulutukseen kuului vuoden oppijakso terveydenhoito-oppilaitoksessa, jossa terveydenhoidon perusteet sytyttivät Kirsissä ahaa-elämyksen. 

Mikrobiologia, tautioppi, anatomia ja fysiologia auttoivat minua ymmärtämään, miten kaikki eri tekijät vaikuttavat meidän kehoomme ja sen hyvinvointiin. Silloin minulla heräsi valtava palo hoitoalalle.

Levollista kauneutta

Koulutuksen myötä kauneudenhoitoala avautui Kirsille kokonaisvaltaisena ihon ja kehon hyvinvoinnin alana.

Hoitolakäynnin aluksi kartoitan asiakkaani elämäntapoja, ruokavaliota ja hoitohistoriaa päästäkseni sen jäljille, mistä mahdolliset iho-ongelmat, kuten akne, atopia tai allergia, voisivat juontaa. Tarvittaessa Kirsi suosittelee kääntymistä ihotautilääkärin puoleen.

Kirsille hoitotilanteessa tärkeintä on taata asiakkaalle rauhallinen hetki hiljaisessa tilassa, jolloin kehon lisäksi myös mieli saa kaipaamansa virikkeettömän hetken.

Lymfaattisen hieronnan ansiosta kasvojen nestekierto paranee, verenkierto ja soluaineenvaihdunta vilkastuvat, jolloin myös tuotteiden aktiiviaineet pääsevät vaikuttamaan parhaiten. Rentouttavan hoidon jälkeen asiakkaiden ’huolijuonteet’ ovat sulaneet kasvoilta ja asiakkaat hehkuvat luonnollista kauneutta, Kirsi kertoo.

Vaikka Kirsi valmistui kosmetologiksi aikana, jolloin luonnonkosmetiikasta ei juurikaan puhuttu, oli hänellä selkeä visio hoitaa ihmisiä luonnon tarjoamilla aineilla. Tein osan hoitoaineista itse. Sekoitin öljyt ja naamiot siihen aikaan saatavilla olevista raaka-aineista.

Maailmanlaajuinen kiinnostus luonnonkosmetiikkaan heräsi 2000-luvun alkuvuosina. Nykyään asiakkaat ovat hyvin kiinnostuneita käyttämiensä tuotteiden raaka-aineista ja incit eli ainesosaluettelot luetaan tarkkaan.

Kirsillä on aina ollut tiukat kriteerit hoitolassa käyttämilleen tuotteille ja pitkän odotuksen jälkeen hän vihdoin löysi kotimaisen ammattisarjan.

Vuonna 2012 lanseerattiin kosmetologeille suunnattu Ekopharma Helsinki. On hienoa käyttää tuotteita, joiden teho perustuu ikiaikaisen ja suomalaisille tutun marjasadon voimaan.

Sarjalle myönnetty FI-Natura -sertifikaatti takaa, että tuotesarjan raaka-aineet ja tuotanto täyttävät alusta loppuun puhtaalle luonnonkosmetiikalle asetetut ehdot.

Minulla on ollut mahdollisuus tutustua EkoPharman tuotekehitykseen ja pystyn vaikuttamaan tuotteiden kehittelyyn. Olen innoissani esimerkiksi sarjassa käytettävistä prebiooteista, jotka auttavat iholle hyödyllisen bakteerikannan ylläpitämisessä. Tämän sarjan ideologiaa täydentää hoitolani uutuus eli maailmalla jo kulttimaineeseen noussut eteläafrikkalainen Esse-ihonhoitosarja, joka tunnetaan probioottisen hoidon edelläkävijänä, Kirsi kertoo.

Hoitolakäynnin yhteydessä tarkistetaan, miten kotihoitotuotteet sopivat asiakkaan ihon tilanteeseen ja onko tuotteita syytä päivittää. Kirsi sitoutuu myös ihon kotihoitoon ja tarpeen mukaan seuraa kotihoitotuotteiden vaikutusta hoitolakäyntien välissä.

Koskettamisen lahja

Ymmärrän hyvin, miksi Aurinkolinnussa käy asiakkaita jo kolmannessa polvessa, sillä olenhan minäkin oman tyttäreni jo käyttänyt Kirsin ihonhoito-opissa. Pidän Kirsiä henkilökohtaisena ihon ja kehon hyvinvoinnin valmentajana, jolta löytyy tietoa ja ohjausta – aina kannustavassa hengessä. Läsnäoleva kosketus on meille kaikille tärkeää ja koen, että Kirsillä on siihen aivan erityinen lahja.

Henna Kekki